så håller du dina beanbags i vinyl rena

Rengöring beanbag – Så gör du

Uppgång och populariteten av bean bag möbler började på 1960-och 1970-talet och började göra en comeback på 1990-talet. Många bostäder och kontor föredrar bean bag möbler eftersom det erbjuder komfort och bekvämlighet som inte andra typer av möbler har. Eftersom de vanliga stolarna för hem och kontor är ofta gjorda av trä, glas och plast, är de skrymmande, tunga och stilarna är mer begränsad. Ett av de skäl till varför beanbag stolarna blivit en hit bland moderna individer och familjer är det faktum att de är snygga, bekväma och roliga att ha. De dagar då möbler bara var för användning är borta. Dessa dagar, är människor mer medvetna när det gäller hur möbler passar interiören eller huset. Bean bag möbler kan utformas efter varje kunds önskemål, något som inte är lika lätt med andra stola eller möbler.

Hur du sköter om Vinyl Bean Bag puffar

Beanbag möbler kan göras av olika material. De vanligaste är läder och vinyl. Förutom materialet eller det tyg som används som klädsel, kan ägaren också anpassa sina möbler. Vissa butiker erbjuder olika tyger och mönster, andra erbjuder ett brett urval av färger och andra erbjudande tillägg som broderier.

Med tanke på hur populära beanbags är så är det viktigt att du vet hur du tar hand om dem. Att veta det rätta förfarandet för rengöring och underhåll av dem kommer att göra att de håller längre samtidigt som deras skönhet och stil bevaras, även efter många års användning.

Rengöring och underhåll

  1. Rengör din beanbag regelbundet. Vissa gör det så ofta som en gång i veckan medan andra rengör dem två gånger i månaden. Området där möblerna är placerade och hur mycket de används kan kan ge en fingervisning när rengöring behövs..
  2. När du rengör din vinyl stol, använd vatten och ett milt rengöringsmedel. Blanda en liten mängd diskmedel med vatten sedan torka av vinylen. Flytande tvättmedel är ett bra exempel på en mild tvål som kan användas för rengöring av vinyl.
  3. Undvik att använda andra hushålls rengöringsmaterial eftersom några av dem innehåller lösningsmedel som kan orsaka att vinylen blir spröd.
  4. Välj en mjuk trasa eller svamp när du rengör din vinyl beanbag. Undvik att använda kläder med spännen, blixtlås eller annat som kan skrapa eller nöta hål i vinylen.
  5. En mjuk borst tandborste (en barntandborste är bra) för rengöring av envisa fläckar på vinyl möbler. Borsta mjukt bort fläcken. Borsta runt det färgade området i en cirkelrörelse.
  6. För att ta bort fläckar, försök förhindra att fläcken torkar upp först före rengöring. Ju längre en fläck får vara, desto svårare är det att ta bort den sen.
  7. Efter rengöring, se till att torka stolen med en ren torr trasa.
  8. Undvik att placera vinyl stolen eller någon vinyl möbel nära en direkt källa till värme som en öppen spis eftersom värmen kan orsaka att vinylen börjar smälta.

Följande steg i rengöringen kommer att bidra till att dina puffar har ett längre liv. Med rätt skötsel och underhåll, kan de flesta beanbag hålla i många år.