Allt om städning

Spar tid genom att snabbstäda ditt hem

Spara tid genom snabbstädning av hemmet

Att hålla ditt hem rent och snyggt kan vara en utmaning, särskilt när vi har upptagna scheman och begränsad tid. Men genom att använda några smarta och effektiva metoder för snabbstädning kan du spara tid och samtidigt hålla ditt hem i toppskick. I den här artikeln kommer vi att dela med oss av några användbara tips och tricks för att effektivt snabbstäda ditt hem.

Planera och organisera

En välplanerad strategi är nyckeln till en effektiv snabbstädning. Innan du börjar, ta dig tid att planera och organisera dina städrutiner. Gå igenom varje rum och bestäm vilka områden som behöver prioriteras. Skriv ner en lista över de uppgifter som behöver utföras i varje rum och rangordna dem i ordning av viktighet.

Skapa en rutin

Att skapa en fast rutin för snabbstädning kan hjälpa dig att vara mer produktiv och effektiv. Försök att hålla dig till samma rutin varje gång du städar, så att du kan bli mer bekant med uppgifterna och göra dem snabbare. Du kan till exempel börja med att damma och torka av ytor i varje rum, sedan dammsuga och slutligen rengöra golven. Genom att följa en fast rutin kan du undvika att hoppa över viktiga uppgifter och spara tid i processen.

Använd rätt verktyg och produkter

För att snabbstäda ditt hem på ett effektivt sätt är det viktigt att använda rätt verktyg och produkter. Investera i högkvalitativa städredskap, såsom dammtrasor, mikrofibertrasor och en dammsugare med bra sugeffekt. Använd också effektiva rengöringsprodukter som är skonsamma mot ytor och samtidigt effektiva för att ta bort smuts och fläckar.

Prioritera de mest synliga områdena

När du snabbstädar ditt hem kan det vara svårt att hinna med alla uppgifter. Därför är det viktigt att prioritera de mest synliga områdena i ditt hem. Fokusera på områden och ytor som oftast används och som syns för gäster och familjemedlemmar. Till exempel kan du välja att fokusera på köket, vardagsrummet och badrummet eftersom dessa är vanliga platser där smuts och oreda ackumuleras.

Effektiva städtips för varje rum

Köket

 • Diska eller ställ in diskmaskinen för att undvika att smutsigt porslin samlas på diskbänken.
 • Torka av köksbänkar, spis och ugn med en rengöringsspray och en mjuk trasa.
 • Torka av kylskåpet och rensa ut gammal mat och dryck som har förfallit.
 • Ta en snabb titt i skåp och lådor för att se till att allt är organiserat och inget behöver rengöras.

Vardagsrummet

 • Plocka undan eventuella skräp och objekt som inte hör hemma i vardagsrummet.
 • Damma av möbler och hyllor med en dammtrasa eller mikrofibertrasa.
 • Dammsug soffan och fåtöljerna för att ta bort smuts och eventuella kladdiga fläckar.
 • Rensa bort tidningar och tidskrifter som har blivit gamla och oanvändbara.

Badrummet

 • Rengör toaletten med en toalettborste och använd en rengöringsspray för att få bort smuts och bakterier.
 • Torka av handfatet och spegeln med en mjuk trasa och en rengöringsspray.
 • Byt ut handdukar och mattor med rena och färska.
 • Rensa ut gammal eller oanvänd kosmetika och toalettartiklar.

Avslutande tankar

Att snabbstäda sitt hem kan vara effektivt och tidsbesparande när man använder de rätta metoderna och teknikerna. Genom att planera, organisera och följa en fast rutin kan du hålla ditt hem rent och snyggt med minimal ansträngning. Kom ihåg att prioritera de mest synliga områdena och använda rätt verktyg och produkter för att få bästa resultat. Genom att följa dessa tips kan du njuta av ett välskött hem utan att behöva lägga ner för mycket tid och energi.

tips på bäst mattrengöring

Mattrengöring – 10 tips du måste känna till för att rengöra matta

Vet du hur man utför en bra mattrengöring? Mattor är förstås populära att dekorera hemutrymmen med, och de gör mycket för att förbättra uppfattningen av utrymmet och strukturen där vi bor. Förutom att lägga till stil i rummet, är mattor alltså enormt uppskatta av flera anledningar.

Men de är naturligtvis offer för smuts, spill och slitage. Det kan vara svårt att göra rätt med rengöringen och därför är det bra att ta hjälp av proffsen som hjälper till att upprätthålla mattorna rena och beundransvärda!

Bäst mattrengöring

Mattrengöring är en viktig uppgift för att hålla dina mattor fräscha och rena. Med rätt produkter och tekniker kan du ta bort smuts och fläckar, samtidigt som du bevarar kvaliteten på dina mattor. Lär dig hur du ska rengöra dina mattor på bästa sätt för att få ut det mesta av dem.

1. Undvik att gnugga fläckar

Proffsen avråder från denna teknik! Att istället suga upp fläckarna hjälper till att lätta på märkena, medan gnuggning av fläcken kan få den att gå djupare in i mattans fiber. Sug upp med ett milt tryck med en våt handduk.

2. Magi med vinäger och bakpulver

Att suga upp fläckar av vin och öl med bakpulver gör underverk. Du kan dock lägga till en portion vit vinäger med vatten och spraya på ytan med fläckar. Låt det blötläggas och torkas med en handduk. Sköljning med varmt vatten rekommenderas starkt.

3. Rakkrämsmirakel

De bästa rengöringsexperterna hävdar att gnuggandet av en rakkräm kan hjälpa till att ta bort nästan alla fläckar. Låt rakkrämen sitta på en fläck ett tag och torka bort den med en torr trasa.

4. Det fruktade tuggummit!

Hur besvärligt det kan vara att spilla ett tuggummi på mattan och att det sedan sitter fast där! Oroa dig inte, experter säger att du ska låta det torka i sitt läge och därefter enkelt ta bort det med en isbit!

5. Smörj med lätthet!

Diskmedel kan användas för att avlägsna envisa fettmärken, blanda några droppar med vatten och spraya över fettet och ta bort det enkelt!

6. Ljusvax på mattor

Frukta inte ljusvax på mattan, vaxet kan tas bort genom att lägga en trasa över vaxfläcken och värma upp den med ett strykjärn. Genom att värma upp vaxet kan det enkelt skrapas bort från ytan. Använd inte strykjärnet direkt på mattan och värm inte upp mer än 30 sekunder.

7. Blodfläckar

Blodfläckar är lika smärtsamma som de snitt som orsakade dem. Oroa dig inte. Blanda en portion vatten och tvättmedel och skrapa ut så mycket du kan. Om fläckarna kvarstår, använd väteperoxid på fläcken, den skummar då upp och kan sedan torkas bort med en trasa och mattan blir ren.

8. Fläckar av husdjur

Även om våra husdjur är tränade och rumsrena, kan olyckor inträffa. Endast ekologiska rengöringsmedel ska användas och därtill behöver tillräcklig skrubbning ske för att eliminera fläckar och dofter.

9. Godis på fel plats?

Oroa dig inte. Skrapa av godiset med en smörkniv och skrubba försiktigt området med ett milt flytande rengöringsmedel och vatten. Men gör det snarast för att undvika smuts och skräp. Torka med handdukar.

10. Behåll hygien genom regelbunden rengöring

Rengör mattorna med en dammsugare regelbundet för att undvika att smuts fastnar i de djupa trådarna. Här var det alltså inte mer komplicerat än så, det räcker fint i vardagen för mattornas renhet.

Dyrka dina mattor och få beundran från besökare hela tiden med dessa fantastiska och enkla tips på mattrengöring!

Trevlig städning önskar våra städare i Piteå!

anlita vår städfirma i piteå för hållbar städservice

Anlita en städfirma som kan skräddarsy en plan för hemstäd med dig!

Vissa personer kanske inte tänker på att anlita en städfirma i Piteå helt enkelt för att de inte vet tillräckligt mycket om det. De tror att varje besök bara innefattar de mest allmänna städsysslorna såsom att städa undan och att damma. Eller så kanske de tror att städarna bara städar vissa områden i hemmet och allt annan städning skulle kosta extra.

Städning hemma – beställ skräddarsydd städservice

Men en professionell och väl ansedd städfirma kan erbjuda dig en variation av städservice och utveckla en skräddarsydd plan med dig som inkluderar saker som hur ofta, vilka rum och vilka rengöringsprodukter som ska användas vid varje besök. Detta betyder att även om du bara behöver enklare hjälp med damning eller få hela ditt badrum skrubbat från tak till golv så finns det en städfirma för dig.

Badrum och kök är två av de huvudsakliga platserna som konstant behöver städas. Det är faktiskt de två mest vanligt förekommande rum som hemägare ber att städfirman städar. För om dessa två rum är städade så gör det en enorm skillnad på hela hemmets övergripande känsla av renhet. En bra städfirma böjar att städa badrummet genom att rengöra alla kranar.

Många företag har särskilt designade produkter som brukar göra ett bättre jobb med att rengöra tvättställ, toaletter och badkar med en mindre ansträngning. Detta är oerhört viktigt när man städar stora hem eftersom badrum är en plats som oftast besöks i hemmet och som snabbt blir en härd av både bakterier och smuts.

Antibakteriella och desinfekterande produkter

Antibakteriella och desinfekterande produkter är idealiska för detta rum och det är viktigt att städarna grundligt städar hela badrummet innan de fortsätter med ett annat område i hemmet. Köket borde få exakt samma behandling, och med samma uppmärksamhet och grundlighet. Detta område av ditt hem kan bli exakt lika smutsigt, särskilt i hem där man lagar och serverar mycket mat.

Att städa dessa två rum kan ibland ta en vanlig människa flera timmar även i de minsta av hem. Dessa hemägare kan ha stor nytta av att låta en städfirma sköta detta jobb åt dem.

Alla städfirmor erbjuder en generell organiserande och iordningställande städservice för alla rummen i hemmet. Damning är en del av städning hemma som många hemägare ignorerar ända tills man fått problem med allergier. Takfläktar, möbler, persienner och små prydnadssaker måste dammas av då och då. Även fast man inte behöver damma ofta så rekommenderar städfirmorna att det utförs minst en gång i månaden utöver de tjänster som städfirmor redan är anlitade för att göra.

Fundera över att be en representant för städfirman komma till ditt hem för en konsultation så att du kan bestämma om du och ditt hem kan ha nytta av deras tjänster.

Städtjänster som städfirmor kan erbjuda vid kontorsstädning

Din miljö spelar en stor roll i hur glad och produktiv du är under dagen. Om ditt kontor är smutsigt och oorganiserat, kan det ge en negativ påverkan på hela ditt företag. Rutinmässiga städtjänster som ges av en professionell, kommersiell städfirma försäkrar att din arbetsplats är en ren och hälsosam miljö som är välkomnande och säker. Oavsett vilken typ av företag du har hand om, kommer dina kunder automatiskt få ett första intryck av dig så fort de stiger in genom din dörr. Ta tiden just nu och tänk på ditt kontor. Vad är det första kunden skulle lägga märke till när hon eller han stiger in genom dörren? Har du repade trägolv, överfulla soptunnor, eller smutsiga stolar? Det sista du vill är att kunden ska få ett negativt intryck av ditt företag. Rutinmässiga städtjänster ser till att ditt kontor är städat och väl underhållet, oavsett vad som kliver in genom dörren.

Fördelarna med rutinmässiga städtjänster

Ett smutsigt kontor är en grogrund för bakterier och virus. Saker som telefoner, godisautomater, och tangentbord kan bli smittade och behöver torkas rutinmässigt för att förhindra spridning. Detta är speciellt viktigt nu när de kallare månaderna närmar sig och vi spenderar mer tid inomhus. En kommersiell städfirma har de rätta rengöringsmedlen och utrustningen som dödar virusen och minskar mängden bakterier som sprids.

Människor tenderar att vara mer produktiva när de arbetar i en mer organiserad och ren miljö. Utan distraktionen från högar av papper som ligger runt eller fläckiga datorskärmar, kommer dina anställda att kunna fokusera på sin uppgift. Att veta att en professionell städfirma kommer att vara där för att ta hand om kontoret, kommer ge din personal möjligheten att fokusera på det jobb de är utbildade för.

Ett rent kontor är en säker plats för din personal att arbeta i och för dina kunder att besöka. Med proper städning, kan du eliminera faror som kan göra att någon halkar eller trillar. Att underhålla din miljö med hjälp av en kommersiell städfirma kommer göra ditt kontor till en säker, välkomnande plats.

En kommersiell städfirma kommer att ta hand om städningen i anläggningen från badrum till hall och gemensamma områden, och underhålla ditt kontor så att din personal har en ren och säker miljö att arbeta i. De använder de mest uppdaterade teknologier och verktyg som ser till att ditt kontor är så rent som möjligt. De flesta städfirmor tar hand om allting från sopning, dammsugning, samla sopor, damma, moppa och mer. Vissa företag kan till och med erbjuda speciella tjänster inklusive tvätta fönster, högtryckstvätt, trädgårdsarkitekter och rengöring av mattor.

Kommersiella städfirmor erbjuder oftast städ-kontrakt som tillåter dig att välja de tjänster du vill ha på en rutinmässig basis. Du kan välja hur många dagar i veckan du vill ha ditt område rengjort så väl som vilken tid på dagen. Denna typen av flexibilitet och anpassning tillåter dig att skaffa den service du behöver till ett pris som passar din budget.

så håller du dina beanbags i vinyl rena

Rengöring beanbag – Så gör du

Uppgång och populariteten av bean bag möbler började på 1960-och 1970-talet och började göra en comeback på 1990-talet. Många bostäder och kontor föredrar bean bag möbler eftersom det erbjuder komfort och bekvämlighet som inte andra typer av möbler har. Eftersom de vanliga stolarna för hem och kontor är ofta gjorda av trä, glas och plast, är de skrymmande, tunga och stilarna är mer begränsad. Ett av de skäl till varför beanbag stolarna blivit en hit bland moderna individer och familjer är det faktum att de är snygga, bekväma och roliga att ha. De dagar då möbler bara var för användning är borta. Dessa dagar, är människor mer medvetna när det gäller hur möbler passar interiören eller huset. Bean bag möbler kan utformas efter varje kunds önskemål, något som inte är lika lätt med andra stola eller möbler.

Hur du sköter om Vinyl Bean Bag puffar

Beanbag möbler kan göras av olika material. De vanligaste är läder och vinyl. Förutom materialet eller det tyg som används som klädsel, kan ägaren också anpassa sina möbler. Vissa butiker erbjuder olika tyger och mönster, andra erbjuder ett brett urval av färger och andra erbjudande tillägg som broderier.

Med tanke på hur populära beanbags är så är det viktigt att du vet hur du tar hand om dem. Att veta det rätta förfarandet för rengöring och underhåll av dem kommer att göra att de håller längre samtidigt som deras skönhet och stil bevaras, även efter många års användning.

Rengöring och underhåll

 1. Rengör din beanbag regelbundet. Vissa gör det så ofta som en gång i veckan medan andra rengör dem två gånger i månaden. Området där möblerna är placerade och hur mycket de används kan kan ge en fingervisning när rengöring behövs..
 2. När du rengör din vinyl stol, använd vatten och ett milt rengöringsmedel. Blanda en liten mängd diskmedel med vatten sedan torka av vinylen. Flytande tvättmedel är ett bra exempel på en mild tvål som kan användas för rengöring av vinyl.
 3. Undvik att använda andra hushålls rengöringsmaterial eftersom några av dem innehåller lösningsmedel som kan orsaka att vinylen blir spröd.
 4. Välj en mjuk trasa eller svamp när du rengör din vinyl beanbag. Undvik att använda kläder med spännen, blixtlås eller annat som kan skrapa eller nöta hål i vinylen.
 5. En mjuk borst tandborste (en barntandborste är bra) för rengöring av envisa fläckar på vinyl möbler. Borsta mjukt bort fläcken. Borsta runt det färgade området i en cirkelrörelse.
 6. För att ta bort fläckar, försök förhindra att fläcken torkar upp först före rengöring. Ju längre en fläck får vara, desto svårare är det att ta bort den sen.
 7. Efter rengöring, se till att torka stolen med en ren torr trasa.
 8. Undvik att placera vinyl stolen eller någon vinyl möbel nära en direkt källa till värme som en öppen spis eftersom värmen kan orsaka att vinylen börjar smälta.

Följande steg i rengöringen kommer att bidra till att dina puffar har ett längre liv. Med rätt skötsel och underhåll, kan de flesta beanbag hålla i många år.

smarta tips när du ska tvätta bilen

Tvätta bilen på rätt sätt i 7 enkla steg

Det finns två slags bilar som du alltid vill ska vara rena och glänsande. En av dem är din egna och den andra sorten är en hyrbil. Många personer är dock mycket mer benägna att ignorera renligheten på deras egen bil. Andra är mer benägna att ignorera det sanitära skicket på både sin egen bil och på hyrbilen. En bil är en dyr tillgång och den förtjänar ordentliga reparationer, rengöring och förvaring. Här är många biltvättstips du kan sträva efter att utföra för att alltid hålla din tillgång ren. De är som följer:

Biltvätt – Tips för privatägda bilar och hyrbilar

1)    Ha koll på de personliga sakerna. Vet du hur lätt det är att omvandla en bil till en sopstation? Skräp som byggs upp inne din bil hamnar där på samma sätt som inne i ditt hem. Detta är ännu mera sant om du är en sådan som har för vana att ta med böcker, CD-skivor, tidningar, mat och andra saker i bilen. Det är okej att ta med några personliga saker i bilen. Men, det borde organiseras. Hitta ett sätt att organisera alla dina personliga föremål på ett och samma ställe. Om du ofta kör med dina barn, så vet du om någon hur rörig en bil kan bli. Se till att barnens leksaker samlas ihop och förvaras i bagageutrymmet. Om du tillåter skräp och röra i din bil, bli inte förvånad om du sedan ser kackerlackor hänga med på nästa tur.

2)    Ha en papperskorg. Detta är oerhört användbart då du inte behöver leta skräp under bilsäten eller i andra gömda vrån.

3)    Ät utanför bilen. Matspill attraherar insekter och förorenar luften i bilen. Mat kan orsaka envisa fläckar på mattor och andra ytor likväl. Om möjligt, förtär allt ätbart utanför bilen.

4)    Köp en dammsugare. Varje dag bör du tillbringa några minuter med att städa din bil efter användning. En dammsugare kan hjälpa dig att göra det snabbt och effektivt. Om du regelbundet rengör din bils interiör kommer du alltid att andas ren luft däri. Du kan använda bakpulver för att få bort envisa fläckar på mattor. Insidan bilen kommer att lukta illa om du låter bli att ta bort fläckar regelbundet.

5)    Inhandla några bilvårdsprodukter. När du kan utan press städa bilen ordentligt hemma så kommer rengöringsprodukter att bli nödvändiga. Du behöver verkligen inte köpa dyra högtryckstvättar, mattrengörare eller andra kemikalier. Det finns några billiga och säkrare sprayrengöringsmedel för en mer ekonomisk börs. Anlita ett företag för att städa din bil ordentligt någon gång då och då. Det är lätt att hålla bilen ren och glänsande tills du kan få pengar till expertrengöring.

6)    Skapa en söt doft. Din lyxiga bil bör lukta lika gott som sin ägare. Några doftpapper till torktumlaren utplacerade under sätena kan rena luften i din bil. Men du måste fortsätta fylla på med mer papper allt eftersom doften försvinner.

7)    Biltvättningstips på resande fot: När du reser lång med din bil är det mer troligt att den då samlar på sig smuts och skräp. Packa endast de saker du kan komma att behöva i bagageutrymmet, speciellt om du har barn. Många saker kan troligtvis försvinna i bilen eller bli strödda lite överallt. Forska lite i några billiga biltvättar på din slutdestination redan innan du åker.