smarta tips när du ska tvätta bilen

Tvätta bilen på rätt sätt i 7 enkla steg

Det finns två slags bilar som du alltid vill ska vara rena och glänsande. En av dem är din egna och den andra sorten är en hyrbil. Många personer är dock mycket mer benägna att ignorera renligheten på deras egen bil. Andra är mer benägna att ignorera det sanitära skicket på både sin egen bil och på hyrbilen. En bil är en dyr tillgång och den förtjänar ordentliga reparationer, rengöring och förvaring. Här är många biltvättstips du kan sträva efter att utföra för att alltid hålla din tillgång ren. De är som följer:

Biltvätt – Tips för privatägda bilar och hyrbilar

1)    Ha koll på de personliga sakerna. Vet du hur lätt det är att omvandla en bil till en sopstation? Skräp som byggs upp inne din bil hamnar där på samma sätt som inne i ditt hem. Detta är ännu mera sant om du är en sådan som har för vana att ta med böcker, CD-skivor, tidningar, mat och andra saker i bilen. Det är okej att ta med några personliga saker i bilen. Men, det borde organiseras. Hitta ett sätt att organisera alla dina personliga föremål på ett och samma ställe. Om du ofta kör med dina barn, så vet du om någon hur rörig en bil kan bli. Se till att barnens leksaker samlas ihop och förvaras i bagageutrymmet. Om du tillåter skräp och röra i din bil, bli inte förvånad om du sedan ser kackerlackor hänga med på nästa tur.

2)    Ha en papperskorg. Detta är oerhört användbart då du inte behöver leta skräp under bilsäten eller i andra gömda vrån.

3)    Ät utanför bilen. Matspill attraherar insekter och förorenar luften i bilen. Mat kan orsaka envisa fläckar på mattor och andra ytor likväl. Om möjligt, förtär allt ätbart utanför bilen.

4)    Köp en dammsugare. Varje dag bör du tillbringa några minuter med att städa din bil efter användning. En dammsugare kan hjälpa dig att göra det snabbt och effektivt. Om du regelbundet rengör din bils interiör kommer du alltid att andas ren luft däri. Du kan använda bakpulver för att få bort envisa fläckar på mattor. Insidan bilen kommer att lukta illa om du låter bli att ta bort fläckar regelbundet.

5)    Inhandla några bilvårdsprodukter. När du kan utan press städa bilen ordentligt hemma så kommer rengöringsprodukter att bli nödvändiga. Du behöver verkligen inte köpa dyra högtryckstvättar, mattrengörare eller andra kemikalier. Det finns några billiga och säkrare sprayrengöringsmedel för en mer ekonomisk börs. Anlita ett företag för att städa din bil ordentligt någon gång då och då. Det är lätt att hålla bilen ren och glänsande tills du kan få pengar till expertrengöring.

6)    Skapa en söt doft. Din lyxiga bil bör lukta lika gott som sin ägare. Några doftpapper till torktumlaren utplacerade under sätena kan rena luften i din bil. Men du måste fortsätta fylla på med mer papper allt eftersom doften försvinner.

7)    Biltvättningstips på resande fot: När du reser lång med din bil är det mer troligt att den då samlar på sig smuts och skräp. Packa endast de saker du kan komma att behöva i bagageutrymmet, speciellt om du har barn. Många saker kan troligtvis försvinna i bilen eller bli strödda lite överallt. Forska lite i några billiga biltvättar på din slutdestination redan innan du åker.